Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

filip_2   z Bkk na 15:20,zmenili mi to na nasledujuci den 1:05 hod z Bkk,cize kratsia cakacka v Jed....

0 Citovat

Ahoj. Podařilo se tu už někomu dodatečně získat tranzitní víza pro přestup v Rijádu? Čili až po koupi letenek? Na zpátečním letu BKK-RUH-MUC nám posunuli první let z BKK a tím prodloužili stopover v RUH na 13,5h. Jo, zaakceptovala jsem, neměla jsem znalost na rebook. A teď řeším ideálně jak získat vízum a dojet s taxi na ubytko a zpět. Nebo spaní na letišti (nikoliv hotel na letišti). Jde vůbec spát třeba na vlastním lehátku? Někdo mi říkal, že tam ochranka lidi budí, že se to nesmí. Nějaká zkušenost s lounge na term. 4, případně 3? Máme jen economy a zákl. Revolut. Prostě hledám nejlepší řešení jak přežít 13,5 hodiny v noci na letišti Rijád. Díky moc.

0 Citovat

@fevlad v únoru odlet z BKK v 1:05 nevidím, stejně bych pak, asi,  nestihnul odlet do Kartága :). No zkusím ještě odlet ve 20:05 přes KUL a dal bych den Džidě a odlet další den

0 Citovat

Domča napsal(a):

@elda

My s nimi letěli letos v únoru a vše bylo naprosto v pohodě, Letěli jsme VIE-JED-BKK a zpět BKK-JED-MUC. 

Kupovali jsme cca 5 měsíců předem a žádná změna v letech nebyla, vše letělo na čas, služby v letadle fajn. Nechyběla deka, polštářek, sluchátka a pak taková sada s ponožkami, kartáčkem s pastou a maskou na oči. Nosili také teplé ubrousky. Jídlo mi chutnalo, dostali jsme celkem 3 teplá jídla v tom jednom směru, plus ještě nějakou svačinku (na výběr sušenka, ovoce, brambůrky). Úroveň fakt byla výrazně nad očekávání :)

Kufr se nám taky neztratili. Jediné co, tak po odletu z BKK nám ještě posádka letadla znovu kontrolovala obsah batůžků/kabelek. To bylo trochu divné, ale asi kontrolovali, zda si někdo nekoupil na letišti chlast :D

Na letišti v JED teda nefunguje wifi, alespoň teda pro Čechy, protože tam mají blbě českou předvolbu a proto nedorazí ta smska. Na letišti JED jsme kupovali jen pití a 0,5 litru vyšlo na 4 SAR (cca 1 euro). Taky doporučuji mít sebou při přestupu něco teplejšího na sebe, klimatizace tam jela naplno i přes noc. 



Tak to ráda slyším! Letíme v lednu stejnou linkou VIE-JED-BKK a zpět. Už teď nám tedy u letu zpět prodloužili mezipřistání, ale to jsme v pohodě změnili na jejich stránkách.
A jak je to s tím mezipřistáním, potřebovali jste víza? Nebo jste ho měli kratší než těch 12 hodin?

 

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Já jsem taky nervózní, jak to dopadne. Mám tu Tanzánii a Emirates i QR mají mnohem lepší časy letů. 

 

Jdou ti někde jakýkoli změny bez volání? Mně to v manage booking i e-mailech pořád nabízí změnit let, ale jak na to kliknu, hází to okamžitě error.

Appku jsem nezkoušel, jde to tam líp?

 


screenshot-20230901-171245.png

0 Citovat

@elda

Přestup jsme měli cca 4-5 hodin tam i zpátky, takže víza jsem neměli. 

2 Citovat

Tak info. Dneska mi zrušili odlet z MNL do VIE na 2. prosince. První agent vstřícnej, změna MNL-JED-CDG-VIE se Saudia a poslední leg s AF. Koupeno v Cčku a změnili všechny legy na Y, všimnul sem si, až když jsme skončili hovor (takže pozor ať se pak někdo nediví :)).

Tak druhý agent, po tom, co sem vysvětlil, že chci letět 2. prosince nebylo v Cčku místo. Takže hledání co letí a nabídnul všechno Emirates, Qatar, Etihad, Turkish..... ale holt potřebuju míle do FB. Na konec se u KLM se místo našlo. Divím se, že partnery ze Skyteamu nepreferují a dalo to největší hledání...

1 Citovat

Konečně začínají hýbat těmi lety MNL-VIE? Snad se taky dočkám 😁

0 Citovat

Detto rovnaky problem. Letenky na 11/2023, na dva a pol tyzdna na Filipiny, lety VIE-MNL. Vcera prisiel email, ze su lety zrusene a zrazu to ponuklo len lety pri ktorych by sme boli na Filipinach asi 4 dni. Letenky boli kupene v akcii pred Vianocami v cene okolo 430 eur/kus. Co v tomto pripade, cakat este ako sa to s letmi upravi alebo to radsej uz riesit?

0 Citovat

Jenom pro ty, co by se snad chytili na "appku". Úpravy vedou na stejnej web jako z emailu nebo webu Saudia. Se stejnou chybovou hláškou, jen se to místo v browseru otevírá přímo v tý app. Plus než to vyhodí chybu, je tam vidět, že to nabízí jen změnit na tu samou trasu plus mínus pár dní.

0 Citovat

No asi tam brume budeš muset zavolat 😂

1 Citovat

Volání na americké číslo a za 15 minut změněno na Emirates úplně bez problémů a ještě lepší časy.

2 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

No asi tam brume budeš muset zavolat 😂

 

Mně to změnili jen o půl hodiny, to je zbytečný :-)

Dal bych si stop v JED, ale dávat 3k za víza mi přijde zbytečný.

0 Citovat

Vypadá to, jako by Saudia ty lety z Bangkoku do Džiddy kolem 1 ráno proškrtala...

0 Citovat

vyzerá to tak,ale zo Saudie zatial nic neprislo...

0 Citovat

Ani v appce ti to nic nehlásí?

0 Citovat

v appke je normalne ,zatial 1:05 hod z Bkk do Vie

0 Citovat

Ahoj, mohla bych Vás poprosit o radu? Rádi bychom teď koupili letenky VIE-BKK na prosinec, ale partner má propadlý pas a čeká na nový, ale bez čísla pasu mě to samozřejmě nepustí. Řešil jste někdo podobnou situaci? Jde změnit číslo pasu bez poplatků, že bych tam teď napsala random číslo? Nebo mám počkat až pas přijde a doufat, že tam ještě letenky za tyhle ceny budou. Díky :) 

0 Citovat

Napíšeš tam starý nebo random, pak to změníš. Sám to tak mám, páč jsem to kupoval narychlo a neměl jsem ho s sebou. Na čísle pasu letenka nestojí ;-)

1 Citovat

Najdi si nového partnera, který tento problém mít nebude.

10 Citovat

kludne tam daj udaje z OP ked si nechces vymyslat

1 Citovat

360€ RT BKK z VIE keby má niekto záujem priamo cez stránku saudie ;) (aj keď sa asi jedná o error)

0 Citovat

To žádný error není. Je tam i Soul za 300.

0 Citovat

Soul je za 230€ a nepozeral som detaily ale určite tam chýba palivový poplatok (YQ)

0 Citovat

Niemandosi, Soul 21-29/7 za 6k czk...

0